Waidmannsheil

In oktober 2014 werd mijn nieuwsgierigheid in jacht gewekt. Niet het schieten op zich, maar waarom jagers jagen, wat hun drijfveer is & hoe zij hun passie weten uit te voeren in een maatschappij waar voor -en tegenstanders steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Zelf stond ik onwetend & niet open voor het zomaar afknallen van dieren...

 

Na diverse jachtpartijen te hebben meegemaakt, heb ik mijn mening tov de jacht reeds grondig herzien.

Ik begreep in het begin niet wat er leuk was aan het neerknallen van een reebok, of het schieten van een prachtige rosse vos.

Laat mij duidelijk stellen dat ik nog steeds tegen trofeejacht ben! Het afknallen van zeldzame diersoorten vind ik nog steeds ongeoorloofd & degoutant!

 

Weidelijkheid staat bij mij hoog aangeschreven. Wildbeheer op het revier is voor mij dé drijfveer om steeds opnieuw de jachtgroep te vervoegen op een zondag.

 

De jachtgroep waarmee ik geregeld vertoef op de West-Vlaamse velden, de Belgische Ardennen, Cévennes (FR) & andere streken (Frankrijk, Duitsland, Polen) behoren tot de top als het gaat over jachtethiek & weidelijkheid!

Deze mensen zijn effectief bezig met wildbeheer. Voedertonnen plaatsen, wildweides aanplanten zodat broedvogels kunnen schuilen voor landbouwers die hun akkers bewerken, ... 

 

Voor aanvang van de jacht, worden er tijdens 'de ronde' de belangrijkste items voor de jachtdag aangehaald.

1. VEILIGHEID

2. VEILIGHEID

3. VEILIGHEID

4. Waarop mag er NIET geschoten worden

5. Op welke dieren mag er wel geschoten worden.

 

Wist je dat er op veel plaatsen een quota moet gehaald worden ivm het beheer van het gebied? Een jachtgroep krijgt bvb 10 labels. Per label mag er dan bvb een ree of hert worden afgeschoten.

Indien een jachtgroep dit aantal niet behaald, kunnen zij hiervoor beboet worden door de overheid.

 

Denken dat jagers op alles mogen knallen wat ze maar zien bewegen, is een foute redenering! Hier staan (terecht) hoge boetes op!

 

Bij deze enkele foto's doorheen mijn "jachtgeschiedenis". 

Prachtige momenten die ik met mijn nonkel & vrienden mocht delen!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload